Site HomeAbout 400GreyBikeBuyers GuidesDocument LibraryIt is currently Wed Aug 23, 2017 2:40 pm


weak starter motor... no battery issue.

Forum rules Please can you post items for sale or wanted in the correct For Sale section. Items / bikes for sale here will be removed without warning. Reasons for this are in the FAQ. Thanks
  • Author
  • Message
Offline

terrem

Settled in member

  • Posts: 17
  • Joined: Wed Jun 04, 2014 9:18 am

weak starter motor... no battery issue.

PostFri Aug 26, 2016 11:59 am

Helo felows! After 1 years of not-any-problem-at-all my italian ZXR 400 L (1994) started to manifest a strange, annoying problem.
The bike when hot will not start well.
I mean... the starter motor crank sooo slow that the engine can not reach minimum rpm to fire up.
The battery is ok, and the recharging line works well. Adding to prove this, if you simply wait 20-30 minutes to cool down the bike then the starting motor will crank easy and the bike fire it up.

The engine has itself no problem to start when hot: you could easily fire it up pushing the bike and jumpstarting it in about... 3 meters.

But it is incredibly annoyng, expecially when some girl is around an you've just stopped to fuel the bike :)

Plase, help some italian kawasaki fellow! Anybody has experience similar to this?
Offline

moforockband

Settled in member

  • Posts: 230
  • Joined: Wed Jun 03, 2015 9:41 am
  • Bike owned: GK73a SP CRM250 mk3

Re: weak starter motor... no battery issue.

PostFri Mar 31, 2017 8:59 pm

My mate has the same problem on his L model. My Suzuki also does it. I think the heat build up in the engine makes the starter clutch tight (metal expansion), and really slow to crank. Leave it 10 seconds on mine and it will start again say after a track session or good thrashing. Annoying!

Return to ZXR - Workshop

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest