NC23 speedo not working - new cable fitted

Forum rules
Please can you post items for sale or wanted in the correct For Sale section. Items / bikes for sale here will be removed without warning. Reasons for this are in the FAQ. Thanks
Post Reply
Madbikerbird
Settled in member
Reactions:
Posts: 2
Joined: Sat Aug 18, 2018 3:47 pm
NC23 speedo not working - new cable fitted

Post by Madbikerbird » Sat Aug 18, 2018 4:08 pm

Cn anyone help? I have fitted a new cable and my speedo is still not working! Please help a damsel in distress!!!! :grin:

dunkenb
Regular Member
Reactions:
Posts: 692
Joined: Wed Jun 03, 2009 9:39 pm
Bike owned: Cbr400rr nc29 type8 NSR250
Location: West Midlands
NC23 speedo not working - new cable fitted

Post by dunkenb » Sat Aug 18, 2018 10:14 pm

It’s probably the little plastic bit that fits over the sprocket nut to drive the cable. They can round off.
Pull the sprocket cover off and have a look. You can get new ones from Graeme France or David Silver.
Also lube the mechanism the cable goes into on the sprocket coverImageImageImage

LiteTekBlair
Site Supporter
Site Supporter
Reactions:
Posts: 537
Joined: Tue Aug 16, 2011 3:10 pm
Bike owned: MC22, 3TJ1
Location: Thailand
Contact:
Re: NC23 speedo not working - new cable fitted

Post by LiteTekBlair » Sun Aug 19, 2018 11:18 am

The inner cable rotates as the rear wheel turns.
Support the back of the bike on a stand.
Disconnect the cable from the speedo.
Rotate the rear wheel.
If the inner cable is rotating you have a speedo problem.
If the inner cable is not rotating you have a drive problem, see previous post.
Carb seal kits in viton & other parts
https://litetek.co


Post Reply

Return to “CBR - Workshop”